Keljfeljancsik

máj 20, 2020
Keljfeljancsik, vicces írás fiatalokról Írta: Fehér József
Keljfeljancsik

Ezekben a mai iskolákban lehet megtanítják utódainkat arra, hogyan kell két hüvelykujjukkal sms szonátákat pöttyenteni a másodpercek tizedrésze  alatt. Lehet  arra is felkészítik már őket, hogyan tetováljanak  saját magukra, vagy  társaikra bűvös kínai szövegeket.

A hasznos tudnivalókból sajnos kimaradt az iskolák oktatási programjából az, hogyan üljünk fel egy köztéri pad háttámlájára, mert csak dilettáns kezdő hiszi azt, hogy secc-perc alatt feltrónolunk, aztán ülünk mint kakas hevesen. Á, dehogy!

Jobb  körökben illik tudni, hogy ha nem elég sáros a surranó talpa, amivel összemocskolható a pad azon szakasza, amelyen  elbutult, régi  kontárok ücsörögtek, akkor az ülés fapadot, akarom mondani, fabatkát sem ér.

Tehát kedves  fiatalok, fiúk és lányok és melós diákok figyeljetek  Tatira, mert most elmondom először és utoljára, hogyan üljetek fel módszeresen, felháborítóan  egy köztéri padra úgy, hogy  az mindenkit megbotránkoztasson és elrettentsen  még a környék környékéről is!

Keressünk egy kisebb  nedves tócsát. Bele-gyalogolunk. Aztán lábunk külső peremére támaszkodva  gördülékenyen  megközelítünk egy padot, ügyelve arra, hogy a  talpunkról le ne hulljon a sár.

A padhoz érve  felemeljük jobb vagy, ha akarjuk bal lábunkat, fellépünk az ülő részére, de nem helyezkedünk rá, hanem  felemeljük másik lábunkat is, egy kicsit még elmorzsolgatjuk talpunkról a sarat  és közben feltrónolunk a pad   háttámlájának felső felére  mint egy  aranyeres  tojáshoz nehézkesen hátrafelé tollászkodó tanulatlan tanyasi vírustalanított  tyúk.

Ha már elég gyalogost, szerelmest, nyugdíjast elijesztettünk a leüléstől, akkor egy kis elmélázó okosságot tettető üldögélés után leszállhatunk, mert már beírtuk nevünket a sáros-pad történelmébe.

Semmiképpen ne töröljük a sarat, amit nagy odaadással  vittünk fel előzetesen!  És szépen komótosan, mint a  villanykörtén  lépdelő   cowboy elcsámpázunk valamerre, üres, de emelt  fővel, hetyke rátarti tekintettel, mintha lenne ész a fejünkben, és valami,  nagy  dolgot  vittünk volna  végbe aznap mindenki javára. Büszke lehet ránk aznap  az a celeb diligyerek, akitől ezt az egész  mókát ellestük.

Írta: Fehér József

http://www.karikaturarendeles.hu/

Vicces írás fiatalokról

 

Fehér József
Fehér Józses