Vicces feedback
Vásárlás csillagokkal

Nem vettem meg a mobilt, mert kapott pár rossz véleményt az oldalon. Abba a hotelba sem megyek, mert lehúzták a kritikák. Nem tankolok azon a kúton, mert azt mondták, hogy vizezik az üzemagyagot. Ha filmet nézek, el se kezdem, ha nincs jó értékelése, vagy savazta egy néző. Ha étterembe megyek, elolvasom a vendégek bejegyzését. Új ismerős esetében, mindent megnézek róla a közösségi hálókon. Amikor pénzt adok ki valamiért, lehetőleg díjnyertes legyen, és a könyvesboltba is először a bestsellereket nézem.

Nem akarok csalódni, vagy meglepetést. Mások előtte kipróbálták, és a kereskedőkben sem lehet úgy megbízni. Talán valamit rám akarnak sózni. Az idegenek véleménye számít, mint ahogyan az enyém is, nekik. Én is azonnal savazok, ha nem tetszik valami. Dicsérni, nos, azt ritkábban szoktam. Van véleményem, és tudom, hogy mit szeretnék, de ki akar kísérletezni, ha már úttörő embertársaim felfedeztek előttem. Tálcán kapok mindent, az információhegy pedig szédítően hatalmas.

A kérdés csupán az, hogy hova jutunk el, belekényelmesedve a csillagosztó fórumokba. Talán Kolumbusz sem jutott volna el Amerikába, ha azt hallja, hogy úgysincs arra semmi. Ford sem tökéletesíti az autót, hisz előtte oly sokan belebuktak már. Edison sem terjeszti el az elektromos áramot, hisz a gyertyafény jó volt mindenkinek évszázadokon át.

Nem mondom, hogy állandóan kísérletezzünk, vagy próbálkozzunk, viszont azt sem szabad hagyni, hogy az életünk gépiessé váljon, és mások szemén keresztül figyeljük, vagy éppen döntsünk.

Ma úgy érzem, hogy kockáztatni fogok, és pizzát rendelek egy olyan étteremből, akiről sok, rossz kritikát írtak.

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

Vicces feedback