Gyereknevelés humor Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Gyereknevelés humor
Írta: Urszinyi Fehér Csaba

Ma délelőtt egy bevásárlóközpontban jártam. Kilépve az egyik üzletből, megütötte a fülemet egy éktelenül hangos gyereksírás. Ahogy mentem le a mozgólépcsőn, egy kisfiú látványa fogadott, amint hasra vetve magát, lábait lóbálva toporzékolt torkaszakadtából. Fölötte állt az apja, aki olyan tanácstalan fejjel nézte, mint amikor én, eltörtem egy vendégségben a barátaim kínai vázáját.

Ezután segélykérő pillantását szegezte felém, rajtam pedig a pánik hangulata kezdett eluralkodni. Miért pont engem nézett, hisz hogyan segíthetnék én, akinek még soha nem volt gyereke.

Ekkor szólalt meg mögöttem egy frusztrált női hang, amitől a férfi szintén megszeppent gyerekké változott. Én pedig megnyugodtam, mert a kudarcot valló apa segélykérő tekintete nem is nekem szóltak, hanem a mögöttem álló nőnek, akinek a feje egyre vörösebb lett, minél közelebb kerültünk a toporzékoló gyerekhez. Azért egy gyors együtt érző pillantást még küldtem a bajba került apukának. Erre szüksége is volt amint távolodtam a kis családtól, a hangos gyereksíráshoz, egy még hangosabb női rikácsolás is csatlakozott.

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.karikaturarendeles.hu/