Vicces mókus ismertetőVicces mókus ismertető
Humorzoo: Mókus (SciuriniMisicus)

 

A mókus hellyel-közzel elegáns rágcsáló, kopottabb rokonait tűzzel-vassal irtják, míg előkelőbb hozzátartozóit bundájáért tenyésztik. Elmondhatjuk tehát, hogy középszerűségével tudott fennmaradni, s persze ügyességének is köszönheti ezt, mivel fel-le tud rohangálni a fán.

Viszont névadóként rengeteg nőt megihletett, tegyünk egy próbát bármelyik bevásárlóközpont ékszerosztályán: amennyiben ivarérett, a középosztályhoz tartozó hímnemű emberi lény közelít a bolt felé, karján szíve hölgyével, szinte minden esetben hallható az „ugye veszel nekem egy ilyet, mókuska”? Amennyiben ez a vágy teljesül, úgy a „mókuska” megszólítás egészen estig is eltarthat, ám ennek elmaradása esetén kifelé jövet a szalonból egy párosujjú patás kérődző jószág, nevezetesen a marha megszólítás kerül előtérbe. Már csak ezért is érdemes plázába járni, roppant tanulságos élmény gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Visszatérve a mókusokhoz: nem kell tőlük hasra esni. Apró teremtmények, csak addig aranyosak, míg a természetben, állatkertben látjuk őket. S ne feledjük, a mókuskerék elnevezés is hozzájuk köthető, ezért a nehéz munkát végzők különösen gyűlölhetik őket.

Írta: Alex Fiddler

 

 

Vicces mókus ismertető