Cicás humorCicás humor
A nyávogó porszívó

Valaki bepisilt az ágyamba! A személyiségi jogok védelme érdekében megváltoztattam a nevét, így ebben a történetben Cirminek hívják majd.

Erre alapos oka volt, mivel a reggeli késett három percet. Erről pedig mindannyian tudjuk, hogy egy vérlázító vétek, hisz a plüss-egér rágás, a kanapé kaparás és az indokolatlan nyargalászás a parkettán, hatalmas kalóriaveszteséggel jár. Ezt még a kakas kukorékolása előtt pótolni kell!

Sebaj, gondoltam, az interneten láttam egy trükköt. Nem kell hozzá más, mint egy marék szódabikarbóna, ami magába szívja a szagokat, és a cica-csíny hatástalanná válik tőle azonnal.

Mint arábiai Lawrence a homokot, úgy szórtam szét a port az ágyon, és miután hatott, már mentem is rá a porszívóval. Amúgy működött, mivel a szódabikarbóna valóban magába szívta a macska pisi bűzét. Viszont amellett, hogy maradt az illatból bőven a matracon is, a porzsák is átvette a bukét. Én pedig mivel egy matracért nem kapcsolom be a gépet, tettem súlyát nem is sejtve, átmentem vele az egész lakáson. Közben egyenletesen osztottam el Cirmike vizelet-mintájának aromáját. 

Egy bagzó kandúr sem csinálhatott volna alaposabb munkát a területe jelölésével, és bár Cirmi utálja a porszívó hangját, bajsza alatt cica-mosolyra nyílt a szája, majd megnyalta a hátát.

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

Cicás humor