Vicces cikk a koronavírusrólVicces cikk a koronavírusról
Vírusos maszkabál: Villanások a városból (Negyedik  rész)

Valahol Romániában..

Itt meg egy másik nő, de ő nem tetszik. Sőt. A T3 buszt vezeti, és ordítozik itt nekem, alpáriságokat, hogy miért filmezem azt, ahogyan a jármű első részét amatőr megoldással lezárták az utasok elől. Pedig igazából azért filmezem eleinte, mert ez az első busz a városban, amelyiken ilyet alkalmaztak, és a világ más településein már sokfelé van hasonló. De ez is hevenyészett megoldás: két szalagot odacsomóztak a vezetőfülke elé, ráadásul a nő – miközben velem veszekedne – elárulja, hogy az egyik kollégája direkt neki készítette ezt. Hát miért nem lehet szinte semmit, soha rendesen, egységesen, profin megcsinálni? És tényleg nem lehet: ugyanis egy nappal később már más járműveken is megjelennek hasonlók, de még mindig nem mindegyiken – a jelek szerint minden sofőr magának oldja meg, ha akarja, és ahogy akarja, amilyen hozzávalókkal tudja, így aztán mindegyik másfajta. Csak abban hasonlítanak, hogy mindegyik gányamunka.

Immár egy másik váradi buszon vagyok: egy 17-es járaton, aminek az első része szintén le van zárva, ugyancsak amatőr megoldással. Hogy arra ne terjedjen a vírus, ugye. Csakhogy hátul meg koszos, sőt, szutykos a busz utastere, az ülésektől a plafonig minden mocskos és dzsuvás, valamint redvás, továbbá poros is. Túlzás nélkül olyan, mintha hónapok óta nem takarították volna ki rendesen. Dehát a tömegközlekedési vállalat pár napja közölte, hogy fertőtlenítik a buszokat és a villamosokat. Ja, értem: fertőtleníteni esetleg fertőtlenítették (ami abból állt, hogy valami szerrel megpermetezték), de takarításról szó sem volt. Oké, igaz. És ez csak egy a koszos buszok és villamosok közül, amelyek mindig is így járnak a városban – ingyen szállítva ki tudja milyen mikroorganizmusokat.

Azért fertőtlenítés időnként tényleg van: ezt a villamosok Nufărul negyedbeli végállomásán rögzítettem az előbb. Egyes buszok végállomásain azonban, ahol megfordultam, még sosem kaptam el hasonlót, ha egyáltalán van. De azt hiszem, nincs, mert a városban jelenleg közlekedő összes villamos a vonalak egyik végén ugyanerre az egy végállomásra fut be megfordulni, a buszok esetében azonban sokfelé vannak végállomások. Amúgy pedig a buszok üléseinek nagy része nem egyszerű műanyag, mint a villamosok többségének esetében, amin gyorsan megszárad a rápermetezett anyag, hanem szivacs és kárpit, ami beszívja és tartja a nedvességet.

Írta: Szeghalmi Örs

Forrás: https://mesenincs.blog.hu/2020/03/20/virus_villanasok_a_varosbol?fbclid=IwAR1-TnaQJkzEPDXn2ki2PffLtoCDeMupr_ZbPdZhcyScdFdNY0_u4jZ_tg4

 

 

Vicces cikk a koronavírusról