Lájkanyó

szept 9, 2021
Lájkanyó Fehér József
Lájkanyó
Vidám monológ
Írta: Fehér  József

Szereplők: Nagyanyó

( Laptoppal a kezében, közben mobiltelefonon beszél valakivel).

Nagyanyó: És mondd csak kisunokám, ha nem akarom, hogy vírusos legyen a gépem, hol kell beledugni az antibiotikumot? Micsoda, hogy az nem kell?! Akkor valami kis langyos mentateát öntözhetek rá?  Micsoda, nehogy a billentyűkre öntsem?

Viszont mondd csak  drága kis unokám, mi lesz, ha vírus kerül  a gépre, és mondjuk herpeszes lesz és akkor nem tudom nézni mit csinálnak a rég nem látott barátnőim a Tviszteren. Ja, nem tviszter, hanem Twitter.

Nekem mindegy, akkor is jobban szeretek a fészerbukkon navigálni.  Mi, hogy nem fészer hanem frászbuk. Majd ad neked apád, ha ilyen trágárul beszélsz velem! Drága kis unokám, én nem tanultam  angolul, mint ti, ott a speciális  drágaangol óvodában,  honnan tudnám, hogy mi mit jelent.

Hány protkómat megcsináltathattam volna én abból az  óvodai tandíjból.  A múltkor is akartam venni  valami jobb  ablakmosót, hát ne tudd meg, hogy  nem tudtam rájönni, hogy  mi micsoda azokban a csicsás flakonokban. Ír ott mindent, hogy  Happy, meg  Men, meg Lady meg ki tudja meg milyen boszorkányságokat angolul. Viszont hogy melyik szeszes alapú, (hogy meg ne igyam), meg melyik nem, azt még az eladónő sem tudta.

És ha már így szóba jött drága kis unokám, máskor, ha levelet írsz, ne angolul írd  oda, ki a feladó meg ki a küldő, mert  a postásunk sem érti és nem merte bedobni, ezért elvitte  a hetedik emeleti   angoltanárnak, aki lehozta és megmondta, hogy  tőled jött levél.

Ja, tudom, sietsz, mert vége  az uzsonnaidődnek, de olyan jó néha beszélgetni veled. Na,  szia!  Majd lájkolj, ha vége a gottalent  interjúnak, és ha celeb leszel majd megnézlek a mediasztrádán.

Szia, most skypolok  Ausztráliába Idusnak, aztán rendelek vacsorát Live számon, mert  ma akciós a franciasalátájuk. De előbb Jó estét kívánok Erzsikének Londonba, és  copylolok mellé egy cicás képet, aminek nyakán azt írja, hogy Happy. Furcsa egy név egy macskának, de ma már mindenkinek olyan neve van, hogy külön szótár kell már mindenkihez.

Vége

Fehér József
Fehér József