Vicces krokodil ismertető
Humorzoo: Krokodil (CrocodyliaVérengzis)

A krokodilok hüllők, egy középkori lovagot megszégyenítő páncélzatban. Számos fajuk ismert, aligátor, kajmán, gaviál, fontos közös tulajdonságuk, hogy messziről eléggé csúnyák. Közelről ez az érzet még inkább fokozódik, így elég kevés ember, (vagy bármi egyéb élőlény) nézegeti őket pár méteres távolságon belül.

Agyuk a madarakéval szinte teljesen megegyezően épül fel, elég érdekes dolog, te tény. Mindenesetre egy szajkó, vagy egy bíbic láttán ritkán jut bárki eszébe, hogy közös ősük van a krokodilokkal. Szerencsére ezeknek a hüllőknek nincs énekesi vénájuk, így az emberek nem tartják őket kalitkában, mandifürdővel, kölestartóval egyetemben, mint a kanárikat.

Fogorvoshoz nem járnak, mivel ha valamelyik fog megsérül, az alatta levő pót-fog kinyomja az eredeti fog gyökerét, s a helyére áll. Így aztán fogorvoshoz e tekintetben nyugodtan mehetünk: egy kajmánnal sem fogunk találkozni a váróteremben.

Egy krokodilbőr cipő fogalom, érdekes módon eddig egy vadász sem dicsekedett azzal, hogy az elejtett hüllő lábán topánkára lelt.

 

Írta: Alex Fiddler

 

Vicces krokodil ismertető