Vicces jegyellenőr humorVicces jegyellenőr humor
Transzcendencia a 3R járaton

Valahol Nagyváradon…

Felszáll, beáll a mikrochipes utazási kártyák érvényesítésére szolgáló egyik érintős készülék elé, és bele is kezd a mutatványba: sorra kéri el a környezetében lévő utazók kártyáit, és érinti a leolvasóhoz – olyan technikásan, gyorsan, mintha kettőnél több keze lenne. Félköröket ír le a levegőben a karjaival, ahogy átveszi, odaérinti, visszanyújtja a kártyákat, ráadásul multifunkcionálisak a kezei: a tenyere alján csúsztatja vissza az egyik kártyát valakinek, ugyanakkor az ujjaival csippentve veszi is át mástól a következőt, a másik kezével pedig ezalatt épp leolvastat egy harmadikat. Siva isten, személyesen. Pedig elsőre olyan volt, mintha ellenőr lenne.
Lám, a sokkarú lények a közhiedelemmel ellentétben nem mindenféle indiai istenségek – hanem ellenőrök a nagyváradi tömegközlekedési eszközökön.
Jut eszembe: ennek a kártyás rendszernek a bevezetésekor azt ígérték, hogy az ellenőröknek nem a járműveken kell majd bajlódniuk, a kártyaérvényesítő termináloknál végezve az ellenőrzést, hanem lesznek hordozható kártyaszkennelő pisztolyaik. A vállalat azonban azóta sem rendszeresített ilyen hordozható eszközöket. Nesze: képesek voltak inkább indiai isteneket felvenni.
Írta: Szeghalmi Örs

 

 

 

Vicces jegyellenőr humor