Közértrulett

máj 23, 2020
Vicces közértes kaland Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Közértrulett

Elindultam vásárolni, és mivel eddig férfiként válogattam az élelmiszerek között, gondoltam most egy kicsit jobban odafigyelek majd arra, hogy mit teszek a kosaramba.

Kezdtem a kenyérrel, amelyből volt rozs, tönköly, búza, gluténmentes, vagy teljes kiőrlésű. Bár inkább csak én őrlődtem, mivel nem tudtam, hogy melyiket is válasszam. Végül azt vettem meg, amelyik a legbarnább volt, az tűnt amolyan egészségesnek.

Folytattam az utamat a tejtermékek felé, és már a vajaknál megakadtam, mivel néhányon kiemelten hirdette, hogy E-mentes. Erről hirtelen nem is tudtam, hogy jó-e vagy rossz. Ha nem teszik bele azt a bizonyos E betűt, az azért van, mert kispórolták belőle (de akkor miért hirdetik büszkén), vagy a többiben benne van, de amúgy nem kéne. Végül egy rendes csomagolású tejkészítménynél maradtam, had legyen benne az eddigi összes megszokott összetevő. Mondjuk róla kiderült, hogy sózott, amiről szintén nem tudtam eldönteni, hogy jó vagy rossz dolog, bár a lekvárral fura kombinációt alkotott.

A felvágottaknál ismét kezdődött a gluténmentes mizéria, sőt még laktóz sem volt bennük, a már korábban említett E betűről nem is beszélve. Addig azt hittem, hogy a felvágott megy a gluténra, ami a kenyér, és ha már eleve benne van, akkor minek ettem eddig hozzá zsemlét?

Jött a kávé, arabica, vagy robusta, döntenem kellett. Honnan tudjam, hogy eddig melyiket ittam, a kis pléhdobozba, melybe tartom, nem raktam címkét, amit olvasgattam volna. Így maradtam a kevertnél.

A zöldségeknél is el kellett döntenem, hogy bio vagy nem bio. Eddig azt hittem, hogy a kertészkedés is a biológia része, mivel paprikát még nem tudnak kiönteni gumiból, bár néhánynak már kezd hasonlítani rá.

Röpke két és fél óra címkeolvasgatás után megkérdezték, hogy kártyával, készpénzzel fizetek, van-e pontgyűjtőm, utalványom. Egy szatyrot kértem csak, mivel az nem volt, bár amikor az árát megláttam, az kívántam, hogy hoztam volna.

Fáradtan, éhesen, a sok információtól zúgó fejjel botorkáltam el hazáig. Otthon jutott eszembe, hogy a tejet felejtettem el megvenni. Megnyugodva láttam, hogy a sarki közértben csak egyféle volt.

Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Vicces közértes kaland
A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

 

 

 

http://www.karikaturarendeles.hu/