Humoros zsiráf ismertetőHumoros zsiráf ismertető
Humorzoo: Zsiráf  (GiraffaCamelopardalisHausmeisteris)

 

 

E lény igazolja Darwin tézisét a leglátványosabban, az evolúció remek példája. Az embereknél is tapasztalatunk hasonlót, ha több generáción keresztül lakik a szomszédban idős néni, vagy a házmesteri állás apáról fiúra száll, a nyak megnyúlása pompásan jellemzi a zsiráfosodást.

Az emberi egyedek nem a felső ágak, levelek elérése végett nyújtják nyakukat minél magasabbra. Sokkal inkább azért, hogy belássanak az ajtó feletti szellőzőablakon, melyet nem fed függöny. Azonban mind a zsiráf, mind a szomszéd néni, mind a házmester szempontjából fontos a túlélés szempontjából.

A zsiráfot az éhség, az embereket a kíváncsiság öli meg. A zsiráf hiú állat, ruházatával a párducot mímeli, nem érvén be az őt megillető helyet az állatvilágban. A párduc ezt nehezményezi, s néha képes lehúzni a zsiráfról a bőrt, csak hogy móresre tanítsa az őt utánzó növényevő emlőst.

A zsiráf azon kevés élőlények egyike, aki nem rendelkezik Tb kártyával, hiszen a fül-orr-gégészek nem lennének képesek őt kellően ellátni. Azon kívül a sorszámot osztó automata is a látókörükön kívül helyezkedik el.

Viszont az állatkertekben, s lakóhelyükön remekül elvannak orvosi ellátás nélkül is. Kivéve, ha betegek.

Ki lehet jelenteni tehát, hogy a zsiráf érdekes állat, nélküle sokkal szürkébb lenne a világ. Egyedül az afrikai nagyvadakra vadászó emberek panaszkodnak, egy-egy zsiráf elejtése után, mert az állat bőrét nem tudják rendesen a kandalló elé teríteni. A nagyvad feje kilóg a konyhába, míg a lábai az előszobát díszítik.

Arról nem is beszélve, hogy a zsiráfbőr padlóra fektetéséhez melegburkoló szükségeltetik, aki az ajtóknál akkurátusan beszabja a szőrmét, hogy szépen, diagonálban fusson a prém.

Írta: Alex Fiddler

Humoros zsiráf ismertető

http://www.karikaturarendeles.hu/