Humoros bagoly ismertetőHumoros bagoly ismertető
Humorzoo: Bagoly (Bubobubo Dr. med.)

Írta: Alex Fiddler

 

A bagoly éji állat, szemeit nem tudja mozgatni. Ez kézenfekvő. Mely dőre teremtmény mozgatná a szemét éjjel? A fejét tudja mozgatni, úgy tekintget jobbra-balra. Nappal, ha felébresztik, haragosan néz körbe, mint az éjszakás műszak tagjai általában.

Több fajtája van, a fülesbagolytól kezdve a hóbagolyig számtalan madár viseli a bagoly nevet. Étrendjük változatos, azt esznek, amit találnak. Ebben egyeznek azon emberi egyedekkel, akik az éj folyamán a hűtő előtt állva bármit befalnak. Az ókori görögök bölcsnek tartották őket, míg a középkorban a halálmadár nevet akasztották rájuk. Ez utóbbi ostobaság, ennyi erővel a kolibritől a struccig minden madár halálmadár, mert egyik sem él örökké. /A Főnixet, vagy ahogy az angolszász vidékeken mondják, Phoenix, szándékosan nem említettem, mert nekik könnyű, elég ráülniük egy égő gyufára, hogy újjászülethessenek.)

Visszatérve a baglyokhoz, odvas fák tövében, régi tornyokban laknak. Vagy ahol sikerül szállást találniuk. Bölcsességüket mi sem jellemzi jobban, mint hogy még egy baglyot sem láttak hitelt felvenni kamatos kamatra.

Humoros bagoly ismertető