Humoros szurikáta ismertető
Humorzoo: A szurikáta(SuricataSuricattaMangustais)

A szurikáta, mely névnek „szirti macska” a jelentése szuahéli nyelven, tulajdonképpen egy négyujjú manguszta. Ki hitte volna? Mindenesetre, ha ők lennének a törzsfejlődés csúcsán, bizonnyal most a nyolcas számrendszer lenne az uralkodó a Földön, ellentétben a most használt, általunk preferált tízes számrendszer helyett.

Erről lemaradtak, így a kétismeretlenes egyenletek nyolcas számrendszerben való megoldása helyett csupán mókás ágaskodásukkal hívják fel magukra a figyelmet. Nem ugyanaz a karrier, mi tagadás. Lakóhelyük Afrika déli része, valamint Pornóapáti, de az utóbbi egyáltalán nem biztos. Kotorékokban él, nappali állat, s bárhogy is ok-nyomoztam, nem tudtam rájönni, éjjel miért nem állat. Sebaj, majd egyszer nem jövök ki az állatkertből záróra után, s akkor eljön az igazság pillanata.

Elméletileg vadász, gyakorlatilag préda. Nehéz életük van, mert ugye nem mindegy, hogy valaki elméletben a lábát lógatva issza a sört a kanapén TV nézés közben, gyakorlatban viszont a ház, amiben ezt teszi, a tornádó közepén kering, úgy 50 yardnyira a föld felett.

 

Írta: Alex Fiddler

 

Humoros szurikáta ismertető