Humor koala ismertetőHumor koala ismertető
Humorzoo: A koala (PhascolarctosCinereusNemmedve)

A koalamedve elnevezés fából vaskarika. Nem medve, épp ezért innentől kezdve nagyon megfontolandó, mit is írjak róla. Igaz, arról, hogy talmi névvel kénytelen élni, nem ő tehet, hanem a biológiaórákat elbliccelő, a koalákra rálelő első ausztrál telepesek a ludasak.

Ebből az is kiderült, hogy Ausztráliában őshonosak, s eléggé köztudott, hogy eukaliptuszleveleket fogyasztanak. Az már kevéssé, hogy az alacsony tápértékű étrendnek ára van: szokatlanul kicsi agya van, koponyájának negyven százalékát folyadék tölti ki. A parlamentben tegnapeukaliptuszburger volt a fő fogás. Ez nem lehet véletlen…

Visszatérve, a teddy macihoz hasonló kis lény erszényes, legközelebbi rokona a vombat, a legtávolabbi pedig a pedellus, mert az is folyton nyálzik, s neki is van erszénye.

A koala erszénye nem olyan, mint egy kitaposott kozák kucsma, hanem jóval diszkrétebb annál, így csak szőrmentén feddjük meg az őket medvének gondoló balfék telepeseket. Lehet, hogy mi is medvének tituláltuk volna őket.

A koalák kinézetük ellenére büdösek, karmolnak, s roppant unalmasak, képesek 20 órát is aludni egy nap. Szerencse, hogy ezért nem illeti őket képviselői illetmény.

 

Írta: Alex Fiddler

 

Humor koala ismertető