Erősödik az underground vonal a Soundon

Az elektronikus zenei színtér műfaji sokszínűségét ígéri idén is a Heineken Balaton Sound. A korábban bejelentett tucatnyi előadó – mint például Marshmello, Paul Kalkbrenner, James Hype, PurpleDiscoMachine vagy TimmyTrumpet – mellé majd 30 új név került fel a nemzetközi fellépőket soroló listára.  A pazar névsor mellett az is kiderül, milyen újításokra számíthatunk az idei beach fesztiválon.

„A most bejelentett fellépőkkel együtt már tisztán látható az a törekvésünk, hogy az elektronikus zenei színtér széles választékából meríthessenek a Heineken Balaton Sound látogatói” – kezdte a friss bejelentést Filutás Anna, a fesztivál projektvezetője. Mint elmondta, a beach fesztiválon ugyanúgy helyet kap a mainstream elektronikus zenei élvonal, mint az underground elektronika legjobbjai, így a most bejelentett nevekkel jelentősen erősödik az egyre népszerűbb hard techno és hardstyle előadók sora is. „Érkezik hozzánk például az egyik legaktuálisabb női DJ, a belga AmelieLens. Amelie fellépése azért is öröm számunkra, mert még nem láthatta őt a Sound közönsége, és bár tavaly decemberben született meg első gyermeke, így is igent mondott a felkérésünkre” – mondta a projektvezető, aki hozzátette, hogy idén fellép a SoundonAdam Beyeris, aki évtizedek óta kiemelkedő előadója a techno-szcénának, de itt lesz a zenetörténet legnagyobb globális streamingjét produkáló MEDUZA,valamint MaceoPlex, a TOP 100-ban helyet foglaló kubai-amerikai DJ, aki tavaly decemberben rukkolt elő nagy sikert aratott új albumával. Fellépmajdaz elektronika kultúrájával együtt lélegzőVintageCulture és élő produkcióval érkezik StephanBodzin, „A hard techno vonalat erősíti – a korábban bejelentett NicoMoreno mellé érkezve – az impozáns és megkerülhetetlen 999999999, azegyszerre rendkívül kreatív és kompromisszumok nélküli Sara Landry, vagy az újgenerációs francia DJ, Trym”– tette hozzá a projektvezető.

A főszervező elmondta azt is, hogy több változás is várja majd a látogatókat. Új helyre kerül például a főbejárat és változik a nagyszínpad helyszíne, ezzel is kényelmesebb teret adva a várhatóan nagy számú közönségnek. Továbbra is a fesztivál része a rengeteg külföldi látogatót vonzó 1 km hosszú partszakasz, amely vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással, vízi játékokkal várja a látogatókat a fesztivál ideje alatt, éjjel-nappal. „Az új helyre kerülő nagyszínpadon a programok immár hajnalba nyúlóan szórakoztatják a közönséget, az utolsó napon pedig egy hatalmas end show-val zárunk, az elektronikus tánczene keményebb stílusaiban kiemelkedő, visszatérő holland szervezőcsapat, a Q-dance prezentálásában” – árulta el Filutás Anna.

És most nézzük, kik is szerepelnek az új bejelentésben.

Jön tehát a svéd techno kiemelkedő alakja, Adam Beyer, a streamingben elképesztő teljesítményt nyújtó olasz MEDUZA, a keményzene dobosából az elektronikus zenei színtér úttörőjévé váltZomboy, a pimasz elektronikus ritmusok, agresszív basszusvonalak előadója, Borgore,a rövid idő alatt széleskörű hírnevet szerző szlovén BrinaKnauss, atáncparkett-rengető élő szettjeivel érkező ReinierZonneveld,ésazolasz testvérpárból álló techno duó, a Mathame.

A Heineken Balaton Sound vendége lesz a hard techno színtér élvonalából a 99999999, azistenien nőies ipari technojáról ismert Sara Landry,a dánelektronikus tánczenereprezentánsa,Kölsch, valamint a kortárs német techno formáció, a FJAAK. 

Élő produkcióval érkezik StephanBodzin,itt lesz Belgium egyik legizgalmasabb „exportterméke”, AmelieLens,továbbá az IDM, a house és techno stílusok gyökereiből táplálkozó Mind Against,az időtlen hardstyle zene tiszta energiája, a The Qreator,a holland hardstyle duó, aSoundRush,a szintén hardstyle-ban utazóRan-D, a holland „rawhardstyle jelenség”, azaz a Warface,harddance színtér egyik leggyorsabban emelkedő előadója, SefaVlaarkampés DV8,  akit joggal neveznek „a hardstyle hangjának”. 

Szintén fellép a Soundona leghíresebb színpadok és DJ-pultok kedvelt előadója, Juliet Fox,a legnagyobb techno fesztiválokon fellépő, egyedülálló román művésznő, Nusha. Space 92 a francia techno zene egyik legkelendőbb előadója, POPOF szintén az egyik legismertebb francia név a techno és house zene világában, kettejük produkciója a Space 92 x POPOF present: Turbulencesmost a Balaton-parton mutatkozik be.

A most bejelentett listán szerepelMissMonique, aki talán a legelismertebb női progresszív house DJ Európában, a Franciaországból származó feltörekvő DJ, a harddance és hardtrance között lavírozó TrymakaSparklingWaterBoy, valamint VintageCulture,a house, tech-house, melodic house brazil kiválósága, nem mellesleg a Dj Mag listán jelenleg a 10. helyen álló előadó. És csatlakozott még a fellépők sorához AlisonWonderland, aki a trap, a futurebass és más népszerű EDM műfajok elemeit ötvözi, miközben kísérletezik a rock, a pop és a klasszikus zene elemeivel, Sam Feldt,aki az elmúlt időszakbana világ egyik legkeresettebb elektronikus művészévé vált, az elismert kiadványok, kollaborációk, remixek és élő fellépések sorával, valamint a változatos stílusáról, elsősorban a house és a techno, de az electro és a tech house elemeivel is operáló MaceoPlexis.

 

Videó: https://youtu.be/pQEdAK5G6ZI