Humoros vicces béka ismertetőHumoros vicces béka ismertető
Humorzoo: Béka (AnuraKuruttyis)

 

A békák több faja is ismert, ám az evolúció, s az ember őket sem kímélte. Ezek a szabadságszerető jószágok kis része mára igába hajtotta fejét. Háziállatként pár faj immár igavonóként tengeti létét a nagy-áruházak, kikötők, s egyéb rakodást igénylő helyek környékén. Brekegésük mára zörgéssé szelídült, amint hátukon az irgalmatlan teherrel suhannak az ember mögött, segítve munkájukat.

Míg szabadon élő társaik száraz tónak nedves partján döglötten is képesek kuruttyolni, miközben rovarokat fogdosnak, a házi-békák olajjal, s pneumatikával is beérik. Méretükben is ugrásszerű változás állt be. Változásukat az ipari forradalomnak tudja be a legtöbb tudós. Színük sokféle lehet, Amazóniában élnek mérgező fajták is, mely mérget az indiánok is felhasználják, nyilaikat bekenve vele.

A házi-békák nem ilyen agresszívek. Ők éjente az istállóban békésen ácsorognak egymás mellett az istállójukban, amit a multinacionális cégek biztosítanak számukra.

A vadon élő békák combja ínyencfalat, sajnos a domesztikált egyedeket nem a húsáért tartják, mivel testükben egészségtelenül sok a vas.

Némely faj képes csók hatására királyfivá változni, de ez tudományosan nem alátámasztott tény. S még egy adalék: a békák számára a nikotin gyorsan ölő méreg, aki látott már dohányos békát, tanúsíthatja.

Írta: Alex Fiddler

Humoros vicces béka ismertető